Börja i Scouterna

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.
I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja själv i S:t Drottens scoutkår, utan att en vuxen hänger med, när du är 8 år. Vill du börja tidigare börjar du tillsammans med minst en vuxen, då som familjescout. Sedan vid åtta år blir du spårarscout. Därefter blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare och/eller funktionär kan du sedan vara hela livet.

Är du intresserad? Anmäl via vår intresseanmälan via länken eller läs i menyn.
Vissa avdelningar har kö och då får du helt enkelt vänta på din tur innan du kan börja. Gör en intresseanmälan så får du veta om det är kö eller inte till just den avdelning du passa i.

Är du under 8 år

Då är det familjescouterna som du blir scout i. Här måste minst en vuxen per familj delta för att du som barn ska kunna vara med.
Via den här länken hittar du mer information om dem.

Är du mellan 8-9 år? (Årskurs 2 och 3 i skolan)

Då är det spåraravdelningen som du blir scout i. Vi kan ibland ha lite kö till denna avdelning. Skulle så vara fallet blir du informerad om det efter att du anmält dig via vårt formulär. Via den här länken hittar du mer information om dem.

Är du mellan 10-11 år? (Årskurs 4 och 5 i skolan)

Då blir du en upptäckare. Läs mer om vår upptäckaravdelning här.

Är du mellan 12-15 år? (Årskurs 6 och 8 i skolan)

Våra äventyrare hälsar dig välkommen på deras aktiviteter. Mer information om vår äventyraravdelning hittar du här.

Är du mellan 15-19 år? (Årskurs 9 och gymnasiet)

Då är det något av våra utmanarlag som du blir Scout i. Läs mer om våra utmanarlag här.

Är du vuxen som vill vara med?

Kul, då är du välkommen till oss. Vi kan inte bli för många vuxna. Det finns alltid både små och stora uppdrag i en kår som behöver göras. Vill man inte vara med i en avdelning kan man till exempel bli  stugfogde, materialförvaltare, styrelsedeltagare eller ansvara för en av kårens gemensamma aktiviteter. Läs mer här.

 

Låter det här spännande?
Gör en intresseanmälan!